Symboliek – deel 1

Vodafone logoAfgezien van ramptoeristen en betrokkenen bij mijn “avonturen”, zullen veel bezoekers van deze site voelen dat iets niet klopt in de wereld waarin we leven. Dat gevoel had ik in het verleden ook en het heeft mij veel tijd en moeite gekost om uit te vinden, dat dit inderdaad het geval was en wat dan wel niet aan de haak was in “onze” maatschappij. Dankzij internet is mijn speurtocht de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Mensen zetten hun kennis, inzichten en bevindingen op internet, zodat een ieder toegang heeft tot deze informatie.

Waarom is het zo moeilijk om uit te vinden wat er niet aan de haak is in onze samenleving? Het probleem begint Twitter_logo_bluemet dat we van jongs af aan worden geconditioneerd. Mensen die goed te conditioneren zijn kunnen goed leren op school en worden door het gros van de mensen intelligent geacht. Deze goed te conditioneren mensen komen vervolgens op belangrijke posities in de maatschappij, dat zich gedraagt als een systeem, computerprogramma of een machine. Op deze belangrijke posities worden de mensen met hun hoge opleiding vervolgens ook International Police Organization - Netherlands Trimnog eens rijkelijk beloond met (te) hoge salarissen. Het ego en de hoge salarissen zullen een belemmering zijn om de waarheid te willen aanschouwen. De waarheid is, dat de samenleving met al zijn systemen de mensheid niet dient en de veroorzaker is dat de aarde in een rap tempo wordt vernietigd met daarbij de mensen zelf. Welke mensen hebben daar baat bij?

Een manier om daar een antwoord op te vinden is het onderzoeken van symboliek Ku Klux Klan - symbolom ons heen. Hierbij valt te denken aan logo’s, versieringen op gebouwen, kunst en heraldiek. Het op een andere wijze kijken naar de symboliek om ons heen zit niet in de conditioneringen van de mensen uit het volk. In een reeks van een aantal afleveringen wil ik u bewuster maken van de symboliek om u heen en uw manier van waarnemen prikkelen in de hoop dat u het voor elkaar krijgt uw conditioneringen terzijde te leggen.

Krasnouralsk wapen van 1981 tot 2006Wereldwijd zijn deze haakjes in logo’s en ander symboliek terug te vinden. Ik heb er een paar voor u uitgezocht. De logo’s zijn van Vodafone, Twitter, International Police Association, Klu Klux Klan en een oud logo (1981-2006) van de stad Krasnouralsk uit Rusland. In het logo van Vodafone zijn zelfs drie haakjes te vinden, waarbij de twee kleine haakjes ook nog eens eenvoudig het getal 69 kunnen vormen. Het getal 69 is ook terug te vinden in het blauwe lint van de International Police Association. In het logo van Twitter kunt u ook nog eens het getal 666 zien. Andere bedrijfslogo’s verwijzen eveneens naar dezelfde oorsprong van deze symboliek. Zo kunt u zich afvragen, waarom een witgoedbedrijf de naam “Saturn” draagt en wat het Nike logo voorstelt.

Saturn     Nike logo orange

Om u mate van conditionering te testen, is het interessant om te bepalen wat u ziet in het ovale midden van het logo van het exclusieve automerk Bentley.

Bentley logo

Het leuke bij deze test is, dat u alert bent gemaakt. Alert gemaakt of niet… Wat ziet u?

  • Ziet u een letter “B” van Bentley?
  • Ziet u het cijfer 8?
  • Misschien ziet u het symbool voor oneindigheid, het lemniscaat?
  • Misschien ziet u dualiteit in het zwart en wit?

Ik zie al de hierboven genoemde onderwerpen in het ovale midden van het logo, maar er is iets dat ik nog duidelijker zie: de kop van een uil! Menigeen zal denken dat ik nu echt te ver ga en een complotgekkie ben. Indien een uil in het logo kan worden gezien, zal het wel toeval zijn… Toch?

De kans is aanzienlijk, dat u een logo met een uil in uw keuken heeft staan; dit is het geval wanneer u pannen of ander keukengerei van BK gebruikt.

Bentley logo uil  BK pannen logo klein  Eastern Screech Owl - Wiki - Wolfgang Wander

Ik hoop dat u na het lezen van de artikelen over symboliek niet alleen gaat zien, dat het geen toeval is dat een kop van een uil in het logo van Bentley verborgen zit. De uil vergezelt de Griekse godheid Athene (bij de Romeinen: Minerva) en wordt door de wereldleiders van deze aarde aanbeden middels (al dan niet in scène gezette) kinderoffers. Een goed voorbeeld daarvan zijn de bijeenkomsten in de Bohemian Grove. Wellicht gaat u aan de hand van deze artikelen over symboliek ontdekken, dat dikwijls veel meer achter een eenvoudig bedrijfslogo schuil gaat.