Symboliek – deel 6

Fabeltjeskrant uilHiernaast staat het hoofd van mijnheer De Uil van de Fabeltjeskrant afgebeeld. In Nederland zijn in het verleden hele volksstammen kinderen grootgebracht met het kijken naar de Fabeltjeskrant. Ik ook. De Fabeltjeskrant zit vol verborgen boodschappen. De Fabeltjeskrant gaat over de dieren in Fabeltjesland, waarbij de dieren hetzelfde gedrag en dezelfde streken vertonen als mensen. Mijnheer De Uil is te zien bij de intro van iedere aflevering en leest vervolgens korte stukjes voor uit de Fabeltjeskrant, die gaan over de gebeurtenissen in het dierenbos. Vervolgens worden de door mijnheer De Uil aangehaalde gebeurtenissen met de betrokken dieren getoond. Bij de intro zingt mijnheer De Uil vanaf een bepaald moment over de inhoud van de Fabeltjeskrant:

Mijnheer De Uil: “…, want daarin staat precies vermeld, hoe het met de dieren is gesteld.”
Kinderkoor: “Echt waar?”
Mijnheer De Uil: “Echt waar!” [Mijnheer De Uil geeft een knipoog.]
Kinderkoor: “Echt waar mijnheer De Uil?”
Mijnheer De Uil: “Want dieren zijn precies als mensen…”

Waarom wordt hier zo nadrukkelijk aangehaald of dat wat in fabeltjeskrant staat geschreven waar is? Mijnheer De Uil geeft bij het antwoord op deze vraag bovendien een knipoog! Blijkbaar is de Fabeltjeskrant niet te vertrouwen. De krant heet ook niet voor niets De Fabeltjeskrant! Schattig toch? Als kind word je met subtiele signalen al gewaarschuwd dat de inhoud van de krant niet te vertrouwen is. Het gaat zelfs verder: het leven is één grote illusie, want het is immers Fabeltjesland! Welk kind ziet dit? Bij het kijken naar De Fabeltjeskrant krijgen de kinderen een heleboel informatie te verwerken, net als volwassenen in de grote mensen wereld. Bij het verwerken van deze informatie is het logisch dat het kind voor de makkelijkste weg kiest; het kind wil immers vermaakt worden. Jong geleerd, oud gedaan… Hele volksstammen volwassenen kijken tegenwoordig als zombies naar de televisie om maar vermaakt te worden. Bovendien hebben deze volwassen mensen niet geleerd om de leugens te doorzien, die hen door de televisie en andere media worden voorgeschoteld, voorgekauwd… klaar om door te slikken… Mmmjammie!

Terug naar mijnheer De Uil. Bij de intro veranderen de pupillen van de ogen van mijnheer De Uil regelmatig. Ik had dit als kind waargenomen, maar ik had nooit begrepen waarom dit werd gedaan. Overigens was ik deze vraag enkele seconden verder weer vergeten, want ik verloor mijzelf tijdens het kijken van de avonturen van de dieren. Nu ben ik de veertig gepasseerd en heb een leven vol gebeurtenissen, avonturen en ellende achter de rug, waarover niet in de kranten wordt geschreven. Ik weet inmiddels, dat de reguliere media de mensen nooit zullen vertellen hoe de vork echt in de steel zit. Ik geef toe dat de laatste tijd aangaande de waarheid interessante zaken in de reguliere media aan het licht worden gebracht. Ik zie dit als een voorbode om de bevolking langzaam bewust te maken, dat westerse maatschappij met al zijn systemen één grote zeepbel is. De maatschappij kan immers alleen heel snel veranderen, indien de bevolking niet meer in bepaalde systemen gelooft.

Welke groep heeft er belang bij dat de bevolking in het ongewisse wordt gehouden, zich bezig houdt met brood en spelen en zich nu langzaam bewust wordt dat de maatschappij radicaal gaat veranderen? De pupillen van mijnheer De Uil geven hierop het antwoord: het is de adel of aristocratie van weleer, die nog altijd bestaat en nooit de macht uit handen heeft gegeven. Zij zitten nu zelfs sterker in het zadel dan ooit, omdat zij zich hebben verborgen achter alle ingewikkelde en nutteloze constructies en andere onzin, die zogenaamd nodig is om onze moderne beschaving in stand te kunnen houden. De pupillen van mijnheer De Uil veranderen onder meer enkele keren kort in een soort golf. Dit symbool in de vorm van een golf komt uit de heraldiek; aan de hand van de symbolen op wapenschilden kon worden gezien met welke bloedlijnen men van doen had.

Symboliek deel 6 - 1   Symboliek deel 6 - 2  Veronica radio nl

Hierboven ziet u een detail van het wapen van Bernisse. De leeuw heeft een blauwe tong in de vorm van een golf… of is het een vlam? Alle gemeenten in Nederland hebben een wapen. Dit wapen is een restant van de adel van weleer, die de gebieden in bezit had. De gemeenten gebruiken nog altijd deze wapenschilden en de adel heeft geen macht meer of is zelfs geheel verdwenen? Ja, ja… Links naast het Veronica logo is het wapen van het Zwitserse Haute-Sorne afgebeeld. De blauwe golf of vlam lijkt zeer veel op die van het Veronica logo, zij het dat ze gespiegeld zijn ten opzichte van elkaar. De adel van weleer was creatief met het toepassen van symboliek. Dit betekent dat met vormen en symbolen werd gestoeid om tot een nieuw wapenschild te komen.

Symboliek deel 6 - 3   politie België   Symboliek deel 6 - 4   Symboliek deel 6 - 5

Hierboven ziet u het wapen van Itä-Uusimaa, een gebied in Finland. Daarnaast staat het ronde logo van de politie uit België afgebeeld. Zouden ze soms familie in Finland hebben? Het rode wapen met twee gekruiste vlammen is van het Zwitserse Leimbach. Maar de adel van weleer zit letterlijk overal. Het logo van de politieke partij de Liberal Democrats uit Engeland is een vogel gemaakt van deze vlammen. Wat voor een vogel zou dit zijn denkt u? Zou deze politieke partij de belangen van het volk behartigen of de belangen van de adel van weleer, die generaties terug is opgegaan tussen de mensen? Misschien geeft dit een verklaring waarom de politiek zo’n teringzooi is. De adel doet alle moeite u te doen geloven dat de politiek er voor u is, terwijl de politiek de agenda van de adel dient. Hoe dit spel gespeeld wordt, leest u natuurlijk in de fabeltjeskrant voor de grote mensen, die diep in slaap zijn en van koekhappen op koningsdag houden.

Symboliek deel 6 - 6      Symboliek deel 6 - 7

Er zijn op zeer veel logo’s vlammen te vinden en men hoeft daarvoor niet eens naar de politie of brandweer in Nederland. Een leuk voorbeeld vind ik die van een universiteit uit Californië (State University Sacramento). Op dit logo staan meerdere vlammen of golven afgebeeld. Twee vlammen vormen de letters “SS”. Men vertelt het publiek natuurlijk niet dat dit dezelfde letters “SS” zijn, die door de elite eenheid van de NAZI’s te Duitsland werden gebruikt, waar de opa van onze huidige koning ook lid van was. De adel van weleer is één grote wereldwijde familie, die enkel nobele doelen nastreeft voor de mensheid in deze moeilijke tijden. Zal het bedrijf Monsanto de mensen op aarde redden met hun genetisch gemanipuleerde gewassen en chemische bestrijdingsmiddelen? Als u goed naar de bloemknop in het logo kijkt, dan ziet u van welke mensen dit bedrijf is. Het is dan ook niet zo moeilijk om te begrijpen dat zo veel boeren in India zelfmoord plegen, omdat zij vastzitten aan wurgcontracten met Monsanto. Smakelijk eten en na de Fabeltjeskrant: oogjes dicht en snaveltjes toe! Slaap lekker!