Tartaria

Arnhem Museum 8739 TRIM
Hoofdingang van afgebroken “herenhuis” – Museum Arnhem

LET OP:
In dit artikel staan links naar zowel een reeks artikelen (deel 1) over Tartaria, als een reeks video’s over Tartaria zowel op YouTube (een link naar deel 1 op Youtube), als op BitChute (een link naar deel 1 op BitChute).

De officiële geschiedenis leert de mensen behorend tot het volk al vele generaties tot op heden, dat de laatste paar duizend jaar wereldwijd hoog ontwikkelde beschavingen “uit het niets” zouden zijn ontstaan om na verloop van tijd weer te verdwijnen. Restanten van deze verloren beschavingen in de vorm van indrukwekkende bouwwerken zijn op ieder continent te vinden. Dikwijls zijn delen van deze restanten verborgen onder een dikke laag grond en kan een oplettend oog zien, dat het verval van de bouwwerken zelden iets te maken heeft gehad met een natuurlijk proces, maar eerder met krachtige vernietiging.
Ook zijn wereldwijd verhalen van een zondvloed en in oceanen verzonken steden, eilanden of continenten, zoals Atlantis, Lemurië (Lemuria) en Hyperborea. Met het in het water verdwijnen van deze stukken land zouden destijds eveneens hoge beschavingen en bijbehorende kennis in de golven zijn verdwenen.
De huidige machthebbers willen dat het volk gelooft dat het ontstaan en verdwijnen van beschavingen een “natuurlijk” en niet te vermijden proces is, zodat de Grote Reset (Great Reset) zonder noemenswaardig tegenstribbelen kan worden uitgevoerd. De waarheid is echter heel anders, dat valt op te maken uit (zeer) oude foto’s en bouwwerken. Deze foto’s en bouwwerken laten zien, dat zeer recent een wereldwijde beschaving op aarde was, die nergens in de geschiedenisboeken wordt genoemd.

Op diverse plaatsen ter wereld worden restanten van hoog ontwikkelde beschavingen onder de zeespiegel gevonden. Voorbeelden hiervan zijn:

Maar stel… dat de laatste hoog ontwikkelde wereldwijde beschaving restanten in de vorm van bouwwerken heel duidelijk zou hebben nagelaten en tegenwoordig zouden worden bewoond… zouden de hedendaagse mensen dan weten wie deze bouwwerken hadden gemaakt en hoe lang geleden? Zouden de mensen in de gaten hebben waarom vooral in de twintigste eeuw (1900 – 1999) prachtige oude bouwwerken werden verwaarloosd om uiteindelijk te worden afgebroken? Overigens was vuur ook een geschikte methode om prachtige gebouwen voorgoed te laten verdwijnen. Op de facebook pagina Oud-Arnhem zijn vele oude foto’s van prachtige gebouwen te bewonderen… die blijkbaar moesten verdwijnen.

Steeds meer mensen beginnen te ontdekken, dat de steden waarin zij leven overblijfselen bevatten van een vorige wereldwijde hoog ontwikkelde beschaving, die ook in Nederland nog altijd goed zichtbaar is. Helaas zijn veel bouwwerken van deze vorige beschaving door de jaren heen moedwillig gesloopt of onherkenbaar gemaakt. Deze prachtige, weelderige en zeer duurzame bouwwerken zouden zijn gemaakt in een tijd waarin volgens de officiële versie van de geschiedenis veel mensen zouden leven in arren moede, kinderarbeid normaal geweest zou zijn en technologische ontwikkelingen nog in de kinderschoenen zouden staan. Mensen behorend tot het volk zouden zes dagen per week lange dagen moeten werken (soms ook deels op zondag) en vakanties kenden zij niet.

Op oude foto’s (vooral foto’s van voor de Eerste Wereldoorlog) van steden is een overvloed aan prachtige bouwwerken te zien, die vrijwel altijd rijkelijk waren versierd. Tegenwoordig wordt de mensen geleerd dat alleen de rijken in dergelijke prachtige gebouwen woonden en dat het personeel bijvoorbeeld woonde in het souterrain of ergens op zolder. De oude foto’s van steden laten echter een overvloed aan herenhuizen, prachtige woonhuizen en andere bouwwerken zien, zoals bruggen, tunnels, kanalen, aquaducten, kathedralen, kerken en paleizen. Het verhaal dat in het verleden een klein deel van de bevolking rijk zou zijn geweest kan gewoon niet. De oude foto’s laten zien, dat het merendeel van de bevolking leefde in overvloed en rijkdom.
Volgens de officiële geschiedenis produceerden in het verleden (en tegenwoordig) de rijken (adel, aristocratie en koningshuizen) niets met hun handen, want dat deed immers het werkende volk; de vakmensen, de arbeiders, de loopjongens, de hulpjes en de vele boeren, want landbouwmechanisatie en biotechnologie bestonden nog niet. De oude foto’s laten zien dat een dergelijke situatie met een klein percentage rijken en de rest in dienst van deze rijken als loonslaaf eenvoudigweg niet mogelijk kon zijn geweest. Op deze oude foto’s is weliswaar te zien, dat het verleden inderdaad een klassenmaatschappij had gekend, maar dat rijkdom de norm was. Arren moede kende men destijds blijkbaar niet, in tegenstelling tot het heden, waar schuld, tekort, arren moede, honger, stress en ziekte de norm zijn. Slechts een klein percentage van de bevolking heeft geen schulden en is in de westerse landen dan nog altijd mededrager van de nationale staatsschuld… een schuld die rekenkundig gezien nooit afgelost kan worden en groter moet worden om het corrupte financiële systeem in stand te kunnen houden… zolang het duurt.

Wanneer oude foto’s grondig worden bestudeerd, dan blijkt dat oude herenhuizen, paleizen, kerken, kanalen (en boten), de tram, de metro en de trein reeds door deze vorige beschaving werden gebruikt! Deze vorige beschaving was blijkbaar de Oude Wereldorde, want er wordt niet voor niets gesproken over een Nieuwe Wereldorde.

In de reeks artikelen “Onze” geschiedenis is een leugen wordt vooral aan de hand van foto’s van oude bouwwerken uitgelegd dat de officiële geschiedenis is gebaseerd op leugens. De vorige wereldwijde beschaving werd door de huidige machthebbers uit de geschiedenisboeken gewist en in plaats daarvan is de officiële geschiedenis nagenoeg een compleet verzonnen verhaal van de huidige machtselite: de aristocratie, de adel… geef ze maar een naam.
Omdat de vorige wereldwijde beschaving in de door de overwinnaars geschreven geschiedenisboeken niet wordt genoemd, heeft deze geen naam. Deze recent verwoestte wereldwijde beschaving wordt op deze website onder meer aangeduid met “Tartaria”.

DEEL   1 – Inleiding & Het uitsterven van de mammoet
DEEL   2 – Wereldwijd dezelfde architectuur
DEEL   3 – Bruggen en spoorwegen
DEEL   4 – Bruggen en spoorwegen
DEEL   5 – Bruggen en aquaducten
DEEL   6 – Aquaducten en kanalen
DEEL   7 – Koepels
DEEL   8 – Triomfbogen en poorten
DEEL   9 – Theaters en opera’s
DEEL 10 – Nestel, epaulet en maliënkolder
DEEL 11 – Fragmenten van de vorige beschaving in kleur

In de toekomst volgen nog meer delen over bijvoorbeeld: de (paarden)tram, kinderkopjes (kasseien), orgels, kathedralen, het manipuleren van oude foto’s en wellicht meer. Op facebook is de Nederlandse groep Tartarië, Oude Wereld Orde & Verborgen Geschiedenis zeker het bezoeken waard.

Op YouTube Is het kanaal deLOONSLAAF met filmpjes over Tartaria:

Ook op Bitchute is een kanaal DeLoonslaaf waar filmpjes (dezelfde als op YouTube) over Tartaria zijn geplaatst:

Het oude Rome en het oude Griekenland hebben nooit bestaan.
De architectuur en symboliek van het oude Rome en het oude Griekenland is nog altijd over de gehele wereld terug te vinden en wordt in het Engels classical architecture genoemd. Niet alleen hebben gebouwen en andere bouwwerken typische kenmerken uit de klassieke oudheid, maar hebben ook vele beelden, monumenten en versieringen deze kenmerken. Op onderstaande twee foto’s is het onderste deel van het Baron Wilhelm von Tegetthof monument afgebeeld, dat staat in de Oostenrijkse stad Graz.

Von Szojak – Eigenes Werk, CC BY-SA 4.0
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=66574613
Von Szojak – Eigenes Werk, CC BY-SA 4.0
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=66574615

Zowel de sokkel, als de vier beelden om de sokkel hadden net zo goed door de romeinen ontworpen en gemaakt kunnen worden. De kwaliteit van de beelden is wat betreft vormgeving en duurzaamheid uitmuntend. Er zijn diverse attributen te herkennen, die door de romeinen werden gebruikt. Van deze attributen waren ooit de “romeinse” helm met een soort pluim in de vorm van een kam en de fasces ook op de Dam in Amsterdam te zien.

In Amsterdam stond ooit het monument Naatje van de Dam. “Naatje” had op haar hoofd een typische “romeinse” helm, compleet met pluim in de vorm van een kam. Tevens had “Naatje” onder haar linkerhand een fasces, waarvan weliswaar de “bijl” ontbrak. Naatje werd in 1914 voorgoed verwijderd, nadat het monument zwaar verwaarloosd zou zijn. Blijkbaar had men rond 1855 wel de middelen om het monument te bouwen, maar was het onderhoud van datzelfde monument te veel gevraagd.

Amsterdam – Naatje van de Dam

Terug naar Wilhelm von Tegetthof. In Wenen staat eveneens een monument ter ere van hem: das Tegetthofdenkmal. Op de zeer oude foto hieronder zijn duidelijk drie Romeinse (of Griekse) fregatten (boten) door de pilaar te zien. Deze oude foto is verder interessant, omdat duidelijk is te zien dat de lucht licht is gemaakt. In de lauwerkrans links onderaan is te zien dat de lucht een donkerder kleur heeft, omdat men daar de lucht niet heeft gewist (of licht heeft gemaakt). Bij het minutieus aanschouwen van vele zeer oude foto’s blijkt dat oude foto’s helaas niet te vertrouwen zijn, maar dat is een onderwerp op zich. Niet alleen zijn de jaartallen van de opnames niet te controleren, maar het blijkt tevens dat met veel oude foto’s is geknoeid.

Tegethoffdenkmal

Hieronder is een detail van het monument in Wenen te zien. Het is een moderne foto van een monument dat in 1886 zou zijn onthuld. De kwaliteit en de details zijn na al die jaren nog altijd verbluffend.

By HatschiKa – Own work, CC BY-SA 3.0 at
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35065487

Terug naar Amsterdam. Gezien de goede staat waarin bovengenoemde twee oude monumenten in Oostenrijk verkeren, is het uiterst merkwaardig, dat het monument van Naatje van de Dam reeds in 1914 zo slecht eraan toe was én moest verdwijnen. Naatje op de Dam was waarschijnlijk vervaardigd uit Belgisch hardsteen. Zouden zoveel vogels op het hoofd van Naatje hebben gepoept, dat het zuur uit de vogelpoep het beeld in enkele decennia onherstelbaar had aangevreten? Het is waarschijnlijker, dat de mensen niet mochten zien dat Naatje een “romeins” uiterlijk had, compleet met toga, helm en fasces.

Beelden van boten uit de klassieke oudheid zijn nog altijd in Amsterdam te vinden. Op zowel Hogesluis als de Blauwbrug zijn deze klassieke fregatten verwerkt in de straatverlichting. De foto hieronder is van een lantaarn op de Blauwbrug. De foto daaronder is van een lager gedeelte van de Blauwbrug. Daaronder staat een foto van de Wilhelminafontein te Rotterdam, waarop de boten ook te zien zijn. De foto’s daaronder spreken voor zich.

Nederland, Amsterdam – Blauwbrug
Nederland, Amsterdam – Blauwbrug
Nederland, Rotterdam – Wilhelminafontein
Rusland, Sint Petersburg – Trinity Bridge
Frankrijk, Briare – Kanaalbrug van Briare
Frankrijk, Parijs – Place de la Concorde
Spanje, Barcelona – Plaça del Duc de Medinaceli
By Mummelgrummel – Own work, CC BY-SA 4.0,
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49730603
Wereldtentoonstelling in Chicago, 1893: regeringsgebouw van Frankrijk

De boten uit de klassieke oudheid zijn vaak afgebeeld op zuilen, zoals bij het monument van Wilhelm von Tegetthof in Wenen het geval is. Deze zuilen worden in het Engels rostral columns genoemd. Op de Poolse wikipedia pagina over rostraalzuilen staan nog meer afbeeldingen. De Nederlandse aanduiding zou wellicht rostraalzuil kunnen zijn. Deze zuilen zijn nog altijd over de gehele wereld te vinden, ondanks dat velen zijn verdwenen.

Hieronder staat een lijst met voorbeelden waar deze rostraalzuilen nog te vinden zijn. Deze lijst is niet compleet. Zoals de afbeeldingen hierboven al hebben laten zien, zijn er ook andere bouwwerken waarin deze klassieke fregatten zijn afgebeeld. Enkele hiervan staan ook hieronder vermeld. Onderstaande lijst bevat enkele moderne varianten, die wat betreft kwaliteit en duurzaamheid een stuk minder zijn dan de originele zuilen, zoals deze ooit door de vorige beschaving waren gebouwd. De originele rostraalzuilen staan in prachtige oude steden met dezelfde karakteristieke architectuur van de vorige beschaving, voor zover deze steden niet grotendeels zijn vernietigd.

Australië, Adelaide: Adelaide Steamship Comany

Brazilië, Manaus: Monumento à Abertura dos Portos
Brazilië, Porto Feliz: Monumento aos Bandeirantes

Frankrijk, Bordeaux: Monument aux Girondins
Frankrijk, Bordeaux: Place des Quinconces

Canada, Vancouver: Burrard Bridge

Oostenrijk, Wenen: Tegetthofdenkmal

Rusland, Sint-Petersburg: Rostral Columns
Rusland, Pushkin: Chesme Column

Spanje, Barcelona: Fanal de Canaletes
Spanje, Cartagena: naam onbekend

Verenigd Koninkrijk, Liverpool: Cunard War Memorial
Verenigd Koninkrijk, Stowe: The Grenville Column

Verenigde Staten, Annapolis: Tripoli monument
Verenigde Staten, Chicago: World’s Columbian Exposition (1893)
Verenigde staten, New York City: Columbus Monument
Verenigde Staten, Washington: Christopher Columbus Memorial Fountain

Het verdwijnen van de wereldwijde hoog ontwikkelde beschaving ongeveer twee eeuwen geleden, heeft grote gevolgen voor het “functioneren” van de hedendaagse mens. De overwinnaars hebben er alles aan gedaan het glorieuze verleden van de mensheid te verbergen. Tegenwoordig controleert deze machtselite nagenoeg alle facetten van de moderne westerse maatschappij. Religie is door de overwinnaars in het leven geroepen en heeft tot doel de mensen klein te houden en bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten en tegen elkaar uit te spelen. Met behulp van opleiding, scholing, educatie, indoctrinatie en propaganda worden de mensen vanaf jonge leeftijd klaargestoomd te geloven in democratie, recht, wetenschap en het algemeen belang. Uiteindelijk is er voor de heersende machtselite maar één belang: het compleet controleren en onderdrukken van de mensheid op aarde.

In ieder geval had Chistoffel Columbus in 1492 niet het continent Amerika ontdekt en zijn de Indianen en het Wilde Westen een verzinsel van de machtselite. Het bestaan van grote componisten zoals Ludwig von Beethoven, Johann Sebastiaan Bach, Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart zal ook in een ander daglicht moeten worden geplaatst, daar hun meestermerken ongetwijfeld gecomponeerd zullen zijn tijdens (of misschien zelfs voor) de vorige wereldwijde beschaving.
Ook in Nederland zullen de Gouden Eeuw, de VOC en Willem van Oranje in een juiste context moeten worden geplaatst met de vorige beschaving. De VOC heeft ongetwijfeld bestaan, maar wat de VOC werkelijk was, dat is de grote vraag. De Gouden Eeuw werd verzonnen om de resterende en niet vernietigde pracht en praal in Nederland van de vorige beschaving te kunnen verklaren. Wie Willem van Oranje was, dat is de grote vraag, maar in ieder geval was hij niet familie van het huidige koningshuis. De huidige koningshuizen op aarde zijn ingenomen door de winnaars van de wereldoorlog. Deze winnaars zijn meedogenloze en zielloze psychopaten, die er alles aan doen zichzelf zo mooi mogelijk aan de buitenzijde te presenteren aan het goedgelovige en geconditioneerde volk.

Landen en bijbehorende landsgrenzen zijn door de machtselite in het leven geroepen, evenals het tot op het bot corrupte financiële systeem, dat is gebaseerd op schuld. De coronacrisis heeft iedereen laten zien, dat landsgrenzen voor de machtselite niet bestaan en dat zij onbeperkte financiële middelen tot hun beschikking hebben om hun doelen te kunnen verwezenlijken.

Diverse bouwwerken van de vorige beschaving hebben een valse geschiedenis gekregen, indien deze niet zijn vernietigd. De vorige wereldwijde beschaving verwerkte blijkbaar symboliek en beeltenissen in hun bouwwerken en monumenten, die wij herkennen uit de klassieke oudheid… die dus nooit heeft bestaan, maar een bedenksel is van de machtselite.
Naast beeltenissen van boten/fregatten in bouwwerken en monumenten werd vaak een man afgebeeld, die wij kennen als Christoffel Columbus. Het is de vraag wie Christoffel Columbus werkelijk was en of hij echt heeft bestaan. Christoffel Columbus werd dikwijls afgebeeld met aan aardbol, een passer en de bekende boten uit de klassieke oudheid.

Op wikipedia is een lange lijst te vinden van onder meer monumenten ter ere van Christoffel Columbus. Het volk leert op school dat Columbus het continent Amerika heeft ontdekt en daarmee wordt tevens een verklaring gegeven voor de vele standbeelden van deze man, die op vele plaatsen ter wereld te vinden zijn.

Verenigde Staten, New York City: Columbus Monument
Autorstwa Павел Андрющенко – Praca własna, CC BY-SA 3.0
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28616100
Rusland, Sint Petersburg: Rostral Column
Wereldtentoonstelling in Chicago, 1893
Frankrijk, Bordeaux: Monument aux Girondins
By M.Strīķis, CC BY-SA 3.0
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=54123217

Ten slotte nog een paar prachtige staaltjes van vakmanschap van de vorige beschaving in Arnhem:

Arnhem Eusebius kerk orgel 6853 TRIM
Orgel in de Eusebiuskerk te Arnhem

Arnhem Museum 8755 TRIM
Ornament van afgebroken “herenhuis” – Museum Arnhem
Arnhem, Musis Sacrum rond 1900