Symboliek – deel 3

Oosterbeek Utrechtseweg 8527 TrimVolgens wikipedia ontleent Royal Dutch Shell zijn naam aan de handelsmaatschappij Shell Transport and Trading Company Ltd, een bedrijf dat zich ruim honderd jaar geleden had gevestigd in Londen en in zeeschelpen handelde. Gelooft u dit? Ik niet! Ik weet inmiddels dat de machthebbers het klootjesvolk, want zo zien én behandelen zij ons, met de grootste leugens overspoelen. Bovendien wordt het volk bezig gehouden met brood en spelen, om maar niet op zoek te moeten gaan naar hoe de wereld echt in elkaar zit. Het logo van Shell is een Jacobsschelp, dat al vele eeuwen in de symboliek wordt gebruikt.

Bij de Grieken werd de godin Aphrodite en bij de Romeinen werd de godin Venus dikwijls afgebeeld met de Jacobsschelp. Bovendien werd in de oudheid de Jacobsschelp veelvuldig in de bouwkunst toegepast. In de heraldiek is de Jacobsschelp ook veelvuldig te vinden, onder nadere bij het Britse Koninklijk huis. Zelfs in mijn woonplaats Arnhem stikt het van de Jacobsschelpen. Wanneer je in de buurt van oudere herenhuizen komt, is de kans groot dat er een gestileerde Jacobsschelp aan de voorgevel is te vinden. Een dergelijk huis is vroeger niet door de bewoners van een plaggenhut laten bouwen.

Hieronder ziet u een hele mooie Jacobsschelp boven de hoofdingang van Kasteel Rozendaal (bij Arnhem). De sierlijke krullen onderaan de schelp verraden dat het eigenlijk geen schelp is. De vorm kan diverse variaties hebben, zoals te zien is aan de schelp aan de een gigantische kast van een huis aan de Boulevard Heuvelink te Arnhem. Ook hier zijn weer de sierlijke krullen te zien. Met een beetje fantasie zie ik in deze krullen de ogen van en uil met daartussen de snavel.

Kasteel Rozendaal 8618 Trim  Arnhem Boulevard Heuvelink

Aan de Velperweg in Arnhem staat een groot landhuis met daarop heel veel symboliek. Zou hier de eigenaar van een dropfabriek hebben gewoond, omdat een grote ruit op de voorgevel is te vinden? Boven de ruit zijn wederom twee sierlijke krullen te vinden. Er is niet zo veel fantasie meer nodig om in deze twee sierlijke krullen de ogen van een uil te zien. De hoorntjes op de kop van de uil zijn ook in sierlijke krullen weergegeven. “Toevallig” zit in iedere krul ook drie haakjes (zie deel 1) verwerkt of misschien zijn het de cijfers 6 en 9, afhankelijk naar welke kant men kijkt. Bovenop de kop van de gestileerde uil is een Jacobsschelp te zien. Met een kleine aanpassing lijkt de Jacobsschelp op de veren van een mannetjes pauw, zoals deze is te zien op Musis Sacrum te Arnhem.

Symboliek deel 3 - 05  Symboliek deel 3 - 02

De symboliek van de pauw komt men ook heel veel tegen, onder anderen boven de hoofdingang van Downing Street 10 in Londen, waar de premier van het Verenigd Koninkrijk woont. Wanneer men goed kijkt, ziet men tevens de stralen of vlammen van de zon. Deze zon wordt heel duidelijk weergegeven aan een dikke villa aan de Velperweg in Arnhem. Boven de hoofdingang is duidelijk een zon weergegeven. Hoe komt het dat de zon onder meer (er is nog meer symboliek voor de zon) als de veren van een pauw en een Jacobsschelp wordt weergegeven? Het antwoord is, dat het niet gaat over de huidige zon, zoals de mensen die kennen, maar een andere zon. Deze zon is Saturnus. Nog niet zo lang geleden was er een tijd dat de planeten op een andere positie in “ons” zonnestelsel stonden. De planeten Mars, Venus en Saturnus waren vanaf het noordelijk halfrond op aarde duidelijk zichtbaar. De planeet Saturnus was destijds een rode gloeiende zon. Door de elektrische ontladingen tussen deze planeten waren diverse fenomenen zichtbaar, die een beetje zijn te vergelijken met het huidige noorderlicht. Op de website www.thunderbolts.info kunt u meer over dit onderwerp vinden.

Symboliek deel 3 - 03  Symboliek deel 3 - 04

Het Shell logo staat dus voor de planeet Saturnus. De mensen achter deze multinational zijn de mensen met blauw bloed, zoals het Koninklijk huis en diverse adellijke families. Deze mensen vereren Saturnus en zijn satanisten. De volgende keer dat u op het nieuws hoort hoeveel miljarden winst de multinational Shell dat afgelopen jaar heeft weten te maken, is het wellicht zinvol eens na te denken wie dan de verliezer is. Wanneer iemand in een spel winst heeft, moet er tevens een verliezer zijn. Ik zal het u verklappen: de verliezer dient u te zoeken onder het “klootjesvolk” (in hun ogen) en dat zijn u en ik! Wanneer u aanstaande koningsdag aan het feesten gaat of zelfs naar de leden van het Koninklijk huis gaat zwaaien, is het misschien goed eens na te denken over de situatie waar we met z’n allen in zitten.

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Royal_Dutch_Shell