“Onze” geschiedenis is een leugen – DEEL 3

BRUGGEN en SPOORWEGEN

Spoorlijnen en kanalen zijn in het verleden wereldwijd door de Tartaren aangelegd. Inderdaad… de trein is geen uitvinding van de huidige beschaving en dat zal waarschijnlijk al duidelijk worden na enkele foto’s en een paar “feiten”.

Onderstaande spoorwegbrug is in Sri Lanka te vinden. Op de foto daaronder staat een spoorwegbrug in India afgebeeld. Deze bruggen hebben de kenmerkende stijl van de Tartaren, die over de gehele wereld is terug te vinden. Het bijzondere van onderstaande spoorwegbruggen is onder meer, dat deze niet recht zijn, maar in een bocht zijn aangelegd! Het lijkt erop dat deze bruggen voornamelijk van natuursteen zijn gemaakt, maar dat zou nooit door de huidige beschaving gedaan kunnen zijn. Het is eigenlijk pas sinds de ontwikkeling van computergestuurde freesmachines mogelijk om uit natuursteen blokken te halen die netjes op elkaar kunnen worden gestapeld om onderstaande spoorwegbruggen te bouwen én de tand des tijds te kunnen doorstaan. Een dergelijk project zou echter tegenwoordig nagenoeg onbetaalbaar zijn en zou helemaal onbetaalbaar zijn geweest, voordat de huidige moderne beschaving de beschikking had over computergestuurde freesmachines. De Tartaren hadden hier blijkbaar geen moeite mee.

“Nine Arch Bridge”, Demodara, Sri Lanka.Nine_arches_bridge 1200px
By AntanO – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41010944

“13 Arch Bridge”, Kazhathuruthi, India.13_Arch_bridge_Kazhuthurutty_Kerala

Het volk wordt de illusie gegeven, dat de koloniserende machten verantwoordelijk waren voor de vele koloniale bouwwerken die over de gehele wereld zijn te vinden. In het geval van India was de koloniale macht het Verenigd Koninkrijk. Het is echter onmogelijk, dat het Verenigd Koninkrijk deze bouwwerken in voornamelijk de negentiende eeuw (1800 – 1899) heeft gebouwd. Op de website rediff.com worden in het Engels de onderstaande “feiten” vermeld:

Van de duizenden spoorwegbruggen in India, zijn 36.470 meer dan 100 jaar oud en zijn 6.680 meer dan 140 jaar oud!

www.rediff.com/business/report/must-see-indias-oldest-railway-bridges/20170306.htm

“Feiten” wordt in deze reeks artikelen tussen aanhalingstekens geplaatst, niet in dit geval vanwege het aantal spoorwegbruggen, maar vanwege de vermeende ouderdom van deze bouwwerken. Het blijft echter niet bij spoorwegbruggen! Daarnaast waren er tunnels, treinrails en treinstations gebouwd! In India en omringende landen zijn ook oude kanalen en aquaducten te vinden, die eveneens in de “koloniale” stijl zijn gebouwd. Vele lokale mensen vragen zich dan ook terecht af, wie in het verleden deze prachtige infrastructuur heeft gerealiseerd. Het antwoord is dan steevast, dat zij dit hebben te danken aan de Engelsen. De Engelsen en andere koloniale machten zouden echter nooit verantwoordelijk kunnen zijn voor deze bouwwerken. Het zijn er te veel en bovendien zijn ze te goed behouden, dat het gevolg is van de hoogstaande kwaliteit van deze bouwwerken en heeft zeker niets te maken met goed onderhoud, want dat was er nagenoeg niet nadat de koloniale machten waren vertrokken.

Volgens bovenstaande website zou het aantal spoorwegbruggen ouder dan 100 jaar meer dan 43.000 bedragen, dat ooit voor een groot deel een onherbergzaam gebied met bergen zou zijn, waar ook nog eens vele spoorwegtunnels zijn gemaakt. Dit zijn gigantische bouwkundige en logistieke projecten! Waar zijn de bouwtekeningen van deze spoorwegbruggen? Waar zijn de foto’s, die tijdens de bouw zijn gemaakt? Waar werden de spoorrails geproduceerd? Waar kwam het ijzer vandaan? Het gaat hier om een gigantische hoeveelheid staal. Zeker tegen het einde van de negentiende eeuw zou het maken van duidelijke en scherpe foto’s geen probleem meer zijn, maar steevast zijn er nooit duidelijke foto’s van de bouw van dergelijke architectonische hoogstandjes. Wie heeft bepaald hoe oud de bouwwerken zijn?

Het antwoord is eenvoudig, maar past niet binnen de huidige versie van de op leugens gebaseerde “werkelijkheid”, die de machthebbers het volk middels indoctrinatie en propaganda hebben opgelegd. De bouwwerken zijn van de vorige wereldwijde beschaving, die voor het gemak in deze reeks artikelen wordt aangeduid met “Tartaren”. Voordat nog wat voorbeelden van technologische hoogstandjes in India en omringende landen wordt gegeven, volgen hieronder enkele foto’s van de vele spoorwegbruggen uit West-Europa, die door de Tartaren waren gebouwd. De officiële verhalen van de bouw van deze bouwwerken zijn gebaseerd op leugens.

De “Royal Border Bridge” in Engeland is ook in een bocht gebouwd.Berwick-upon-Tweed_MMB_12_Royal_Border_Bridge_and_220XXX_220XXX TRIM
By mattbuck (category) – Own work by mattbuck., CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35430918

Onderstaand “Altenbekener Viadukt” bij Altenbeken in Duitsland zou zijn opgeleverd 1853. De bouw zou twee jaar hebben geduurd. De spoorwegbrug telt 24 bogen, heeft een totale lengte van 482 meter en is gebouwd in de vorm van een bocht.Kleines_Viadukt_Altenbeken_mit_Güterzug TRIM
Von Eah – Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16305143

“Glenfinnan Viaduct”, Schotland. Deze brug zou zijn opgeleverd in 1898 en is volledig van beton gemaakt!
Glenfinnan_Viaduct TRIM
Door de:Benutzer:Nicolas17 – zelf gefotografeerd, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1332938

Tot zover de spoorwegbruggen van steen, geopolymeer of beton. De Tartaren bouwden ook in staal met klinknagels. Lassen deden zij blijkbaar niet of nauwelijks. Staal is in essentie ijzer, dat zodanig is behandeld, dat het sterk en veerkrachtig is. Het is een ingewikkeld verhaal om van ijzererts een goede kwaliteit staal te maken. Maar het komt hierop neer, dat het staal van de Tartaren blijkbaar minder gevoelig was voor roest, dan het staal van de huidige beschaving.
De moderne beschaving kent pas sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw “cortenstaal” (https://nl.wikipedia.org/wiki/Cortenstaal), dat pas eigenlijk pas sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw op grotere schaal werd toegepast. Dit cortenstaal heeft een dikke bruine oxidehuid, die als bescherming van het onderliggende staal dient. Zoals het er naar uitziet, had het staal van de Tartaren deze dikke oxidehuid niet en toch roestte het nagenoeg niet. Blijkbaar hadden de Tartaren niet alleen beter beton, maar ook nog eens beter staal, want uiteindelijk wil je niet na de bouw van een staalconstructie continu bezig zijn met schuren, zandstralen en schilderen om het roesten tegen te gaan. Roest is in de huidige moderne westerse wereld een zeer grote kostenpost. Het is nog niet zo lang geleden, dat auto’s van bijvoorbeeld Italiaans of Frans fabricaat in het Nederlandse klimaat ten gevolge van roest het einde van hun levensduur bereikten, terwijl de motoren nog prima waren.
De mensen in India en omringende landen waren echt niet bezig om de infrastructuur te onderhouden, nadat deze landen zogenaamd onafhankelijk waren geworden. Het was zelfs onmogelijk om in het koloniale tijdperk een dergelijk uitgebreide infrastructuur te onderhouden, indien dit zou zijn gemaakt met de huidige kwaliteit staal en beton. Hoewel sommige spoorwegtrajecten buiten gebruik zijn geraakt, zijn er genoeg stalen (spoorweg)bruggen overgebleven van de Tartaren.

Onderstaande brug in India, de “Old Naini Bridge”, zou zijn opgeleverd in 1865! De kwaliteit van de funderingen en het bouwwerk was zodanig goed, dat het in 1927 zou zijn omgebouwd tot een dubbeldeks brug. De brug heeft twee spoorlijnen en is ruim 1 kilometer lang! En dat allemaal in een tijdperk van paard- en wagen en logge stoommachines. De brug gaat over een rivier en is niet weggeroest.

“Old Naini Bridge”, Prayagraj, India.
Pillars_of_old_amuna_bridge TRIM
Rajesh Tripathi কর্তৃক, সিসি বাই ৩.০, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=53307067

“Golden Bridge”, Bharuch, India. Deze zou zijn opgeleverd in 1881 en is 1412 meter lang.GOLDEN_BRIDGE_India TRIM
By Vimleshchandra – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26169912

Hardinge Bridge, Bangladesh. Deze brug is 1,8 kilometer lang, zou van 1910 tot en met 1912 zijn gebouwd, bestaat uit 15 delen (!) en is nog altijd niet weggeroest.Hardinge_Bridge_Bangladesh_(12) TRIM
By Shahnoor Habib Munmun – Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8768182

Trường Tiền Bridge, Huế, Vietnam. De brug is 403 meter lang en zou zijn opgeleverd in 1899.
Truong_Tien_Bridge
Par Lưu Ly — Travail personnel, Domaine public, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3348532

Long Biênbrug, Hanoi, Vietnam. Zou zijn gebouwd van 1899 t/m 1902 en is 1800 meter lang.
Long_bien_bridge 1200px TRIM
By Pierre De Hanscutter – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3331363

“Dona Ana Bridge”, Vila de Sena, Mozambique, Afrika. Zou zijn opgeleverd in 1934 en is 3670 meter lang! Deze brug bestaat uit 40 bogen en zou in de crisisjaren zijn gebouwd!
Dona_Ana_railway_bridge_over_the_Zambezi_river,_Mozambique TRIM
By Erik Cleves Kristensen – Flickr: Railway bridge over the Zambezi river, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18840961

“Victoria Falls Bridge”, Victoria Falls, op grens tussen Zimbabwe en Zambia. De brug zou zijn opgeleverd in 1905. De boog overbrugt een lengte van 157 meter. Ook deze brug is niet door roest buiten gebruik geraakt.Victoria_Falls_Bridge_over_Zambesi
Door GrahamBould – Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=756800

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s