Nieuws is propaganda

Onlangs was wederom weer eens bewezen, dat de nieuwslezers van de lokale stations in de Verenigde Staten netjes het aangedragen script voorlezen, zonder het script inhoudelijk op waarheid te controleren. Het hilarische was echter, dat het onderwerp van het aangedragen script was: “fake and biased news circulating on social media” (nep en partijdig nieuws circuleert op sociale media). Daarbij werd door de nieuwslezers verteld dat het delen van dergelijke berichten, zonder deze op waarheid te verifiëren, gevaarlijk was voor onze democratie (“dangerous to our democracy”).

In onderstaand filmpje van nog geen twee minuten, ziet u dat het betreffende onderwerp wordt aangekondigd, waarbij de aankondiging bij alle nieuwszenders letterlijk hetzelfde is, met uitzondering van het regio waarin de nieuwszender actief is:

“Our greatest responsibility is to serve our (regio wordt door de nieuwslezers ingevuld) communities.”

Vervolgens wordt netjes precies hetzelfde aangedragen script voorgelezen door de nieuwslezers van de verschillende lokale stations en wordt het bericht afgesloten met de mededeling, dat “dit extreem gevaarlijk is voor onze democratie”.

Wellicht hebt u al door dat het in Europa er eigenlijk op dezelfde manier aan toe gaat, dus in Nederland is dit niet anders. Het nieuws dat u voorgeschoteld krijgt, is van hogerhand opgedragen. Het doel is om u een onwerkelijke versie van werkelijkheid voor te schotelen, zodat u onwetend bent over wat er werkelijk gaande is in de wereld om u heen. Helaas hebben de meeste mensen dit nog totaal niet in de gaten en denken zij op de hoogte te zijn van wat er gebeurt in de wereld. De betovering is nu eenmaal sterk en het ego zal er alles aan doen deze betovering in stand te houden. De tijd zal het leren hoe snel de mensheid het ontwakingsproces vervolgt.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s