De vormen van de cijfers

Wellicht is dit artikel een leuk voorbeeld, waaruit kan worden afgeleid of iemand een waarheidszoeker is of niet. Een waarheidszoeker heeft een zeer brede interesse en wil de wereld om hem heen begrijpen. Helaas blijken de meeste mensen in de huidige tijd meer weg te hebben van zielloze zombies, die geleefd worden door het systeem en bij een artikel als deze een uitspraak zouden kunnen doen als: “Wat interesseert mij dat?”

Ik zie mijzelf als een volbloed waarheidszoeker en wil om die reden zaken over zeer verschillende onderwerpen begrijpen. Op scholen en universiteiten worden dergelijke mensen niet gewaardeerd. Natuurlijk wil men de scholieren en de studenten de illusie geven, dat zij de wereld om hen heen moeten onderzoeken om deze te begrijpen, maar dan wel binnen de vooraf gestelde kaders! Het gros van de hoog opgeleide mensen heeft zich binnen deze gestelde kaders braaf laten conditioneren, zodat zij een functie met status en aanzien kunnen vervullen binnen het systeem, dat de aarde en alles wat daarop leeft vernietigt. Iets om trots op te zijn…

Onlangs keek ik op youtube een presentatie van de “menselijke rekenmachine” Scott Flansburg. Voor het eerst van mijn leven kreeg ik een logisch antwoord, waarom de cijfers de voor ons bekende vormen hebben! Met deze vraag liep ik al van kinds af aan in mijn achterhoofd rond. Bij het kijken van de film “Predator” eind jaren tachtig, met in de hoofdrol Arnold Schwarzenegger, blies de buitenaardse predator zichzelf op door een bom aan zijn arm te activeren. Deze bom had een telmechanisme, waarbij de tekens redelijk logisch bleken te zijn, maar wellicht niet zo handig. Waarom was een dergelijke logica bij onze cijfers niet het geval? In het onderstaande filmpje kunt u vanaf 4 minuten en 40 seconden dit telmechanisme zien. (Lees verder onder het filmpje)

Scott Flansburg gaf in onderstaande presentatie (vanaf 20 minuten en 40 seconden) uiteindelijk antwoord op mijn vraag! Het blijkt dat het aantal hoeken in een cijfer bepalend is voor de waarde van dat cijfer! Zo heeft het cijfer “nul” geen enkele hoek, terwijl het cijfer “zes” zes hoeken blijkt te hebben, mits de cijfers op een bepaalde manier worden geschreven. In onderstaande afbeeldingen zijn de cijfers weergegeven, waarbij de hoeken met rood zijn gemarkeerd. Waarom heb ik dit nooit op school geleerd?

getal 1 - klein     getal 2 - klein  getal 3 - klein

getal 4 - klein  getal 5 - klein  getal 6 - klein

getal 7 - klein  getal 8 - klein  getal 9 - klein

getal 0 - klein

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s