De wilde kraai stemt niet!

In de wereld heb je wilde- en tamme kraaien. Tamme kraaien waren ooit zelf wild, maar waren ergens in het verleden tam gemaakt. Het tam maken kon diverse generaties terug zijn gebeurd of vrij recent. Wie of wat zou een kraai tam willen maken? Natuurlijk… de kraaientemmer!

De kraaientemmer haalt kraaien uit hun natuurlijke omgeving en maakt kraaien afhankelijk van de kraaientemmer. Dit doet hij door de kraaien uit hun leefgebied te halen, zodat kraaien niet meer in hun basisbehoeften kunnen voorzien. Deze basisbehoeften zijn eten, drinken en een omgeving om in te leven. In de natuurlijke omgeving van de wilde kraai was een overvloed aan eten, drinken en ruimte om gezamenlijk in te leven.

De tamme kraai is voor zijn basisbehoeften volledig afhankelijk van de kraaientemmer. De kraaientemmer maakt het hok schoon van de tamme kraai, zorgt voor te eten en te drinken en laat de tamme kraai af en toe uit zijn hok in een gecontroleerde omgeving, mits de kraai op commando weer braaf zijn hok in gaat. Gaat de kraai moeilijk zijn hok in, dat wordt de kraai langer opgesloten, zodat de kraai de volgende keer wel gedwee zijn hok in gaat of er zelfs niet meer uit durft te komen.

Er zijn kraaientemmers die meerdere kraaien in hetzelfde hok plaatsen. Zolang de kraaientemmer de kraaien genoeg te eten en te drinken geeft, heerst er vrede in het hok. Helaas heeft de kraaientemmer niet het beste met de kraaien voor en heeft hij er plezier in dat de kraaien met elkaar vechten. Dit doet hij door geleidelijk aan de kraaien te weinig eten en drinken te geven. Dit proces kan meerdere generaties duren, zodat de in gevangenschap geboren kraaien geen weet hebben van een tijd dat alles in overvloed aanwezig was en zij niet hoefden te vechten voor eten en drinken.

In het hok heerst nu een schijnvrede, waarbij de meest brutale en fysiek sterke kraaien goed voor zichzelf zorgen ten koste van andere kraaien. Deze brutale en fysiek sterke kraaien zijn volledig ontkraaid en hebben hun verenpak verruild tegen witte boorden- en mantelpakjes om de schijn hoog te houden. De jonge kraaien willen in hun onwetendheid later ook ontkraaid worden en in zwarte pakken en mantelpakjes rondlopen. Dit kan ze niet kwalijk worden genomen, daar in het kraaienhok een hiërarchisch systeem is “ontstaan”. Dit hiërarchische systeem is gebaseerd op in hoeverre een kraai bereid is zich te laten ontkraaien; zijn innerlijke wilde kraai te verloochenen en zich gedwee te gedragen als een tamme kraai.

Hoe krijgt de kraaientemmer het voor elkaar, dat de jonge kraaien bereid zijn hun ware aard te verloochenen en zich als volwassen kraai te gedragen, zoals een goede tamme kraai betaamt? De kraaientemmer heeft een opvoedings- en onderwijssysteem ingevoerd, waarin enkel zogenaamd de “intelligente” kraaien succesvol kunnen zijn. De “intelligente” kraaien zijn in hun onwetendheid bereid hun innerlijke wilde kraai te verloochenen om zich te conformeren aan de regels en wetten waaraan een tamme kraai moet voldoen, met het doel alle kraaien succesvol in gevangenschap te kunnen houden. Immers, geen enkele jonge kraai wil dom zijn en daarom doen de meeste jonge kraaien hun uiterste best op school om maar niet dom over te komen…

Uiteindelijk is een kraaienkolonie in gevangenschap ontstaan, waaraan de kraaientemmer geen omkijken meer heeft. De kraaien controleren elkaar en hebben systemen bedacht om elkaar in het gareel te houden. De kraaien die het hoogst in de hiërarchie staan, hebben tevens goede doelen in het leven geroepen om hun kwaadaardige en hebzuchtige karaktereigenschappen te verdoezelen. Een goed doel is onder meer, dat zo nu en dan een kraai uit de laagste klasse wordt uitverkoren om een dag goed te eten te krijgen, waarbij hij op een mooi plekje in de kooi mag zitten en zich koning te rijk voelt. Bovendien hebben de tamme kraaien stemrecht gekregen, zodat zij kunnen kiezen wie de problemen in de kooi gaat oplossen.

De kraaien in de kooi zijn volledig getemd, zodat de kraaientemmer veel tijd kan steken om op de wereld te zoeken naar de nog resterende wilde kraaien met het doel deze ook tam en afhankelijk te maken.

Hieronder ziet u een filmpje van een “wilde” kraai, die zijn eten deelt met een muis. Lees verder onder het filmpje!

De documentaire hieronder gaat over dat mensen, die vele generaties lang in de oerwouden van Borneo hebben geleefd, terwijl dit tegenwoordig én zeker in de toekomst niet meer mogelijk zal zijn… als het aan de mensentemmers (aristocratie) ligt. De mensen leefden voorheen in vrijheid in de oerwouden, waar de omgeving deze mensen in hun basisbehoeften voorzag. Alles was gratis. De regering dwingt echter deze mensen in huizen te gaan leven en het is ze tevens verboden nog vrij gebruik te maken van het resterende oerwoud. Dit oerwoud wordt vernietigd door de “beschaafde” wereld, zodat deze “wilden” geen leefgebied meer hebben. Welke mensen zijn “ontmenselijkt”? De “wilden” of de “beschaafde mens”?

Hebt u gisteren gestemd?

2 gedachten over “De wilde kraai stemt niet!

  1. Geweldig stuk! Dank Alleen foutje hier in. De kraaien in de kooi zijn volledig getemd, zodat de kraaientemmer veel tijd kan steken om op de wereld te zoeken naar de nog resterende tamme kraaien met het doel deze ook tam en afhankelijk te maken.

    Groet

    Lars van de Goor

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s