“Onze” geschiedenis is een leugen – DEEL 5

BRUGGEN en AQUADUCTEN

Hoewel aquaducten en kanalen apart aan bod komen, wordt hieronder vanwege de interessante symboliek het aquaduct (kanaalbrug) van Briare in Frankrijk aangehaald en een paar bruggen. De kanaalbrug van Briare zou zijn opgeleverd in 1896 en is ruim 662 meter lang. Deze kanaalbrug was tot 2003 (!) de langste in Europa, nadat de kanaalbrug bij Maagdenburg in Duitsland werd opgeleverd met een lengte van 918 meter. De Tartaren gebruikten voor het transport niet alleen treinen, maar ook boten op de door hen aangelegde kanalen.

“Le pont-canal de Briare”, Frankrijk – foto 1
Pont-canal_de_Briare_-3 1200px
Par MOSSOT — Travail personnel, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14127859

“Le pont-canal de Briare”, Frankrijk – foto 2
Briare_-_Pont_Canal 1200px
Par Jean-Christophe BENOIST — Travail personnel, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61726384

De Tartaren bouwden kwalitatief zeer degelijke en duurzame bouwwerken, die relatief zeer weinig onderhoud nodig hadden. Ook waren hun bouwwerken rijkelijk versierd. Aan weerszijden van de kanaalbrug zijn twee obelisken geplaatst. Deze obelisken met daarop een bol waren waarschijnlijk een soort ontvangers en/of zenders van energie. In dit geval werd waarschijnlijk de energie gebruikt om de elektrische lampen te laten branden. De obelisken zijn dus oorspronkelijk van de Tartaren, zij het dat deze obelisken wel degelijk een technische functie hadden.
De aristocratie, die middels de door hen gecreëerde systemen parasiteert op de mensheid, heeft de symbolen en bouwstijlen van de Tartaren overgenomen en er een eigen betekenis aan gegeven. De ware betekenis en de functionele technieken achter deze symboliek wordt het volk onthouden, zodat de mensen met de dag meer afhankelijk worden van de door de aristocratie gecontroleerde systemen. Doordat de aristocratie de symbolen van de Tartaren heeft overgenomen, wordt niet alleen de waarheidszoeker op een dwaalspoor gebracht, maar kijkt het volk op tegen deze symbolen, immers in het onderbewustzijn van de mensen staan deze symbolen voor een hoog ontwikkelde en waarachtig beschaafde maatschappij.

Briare_-_Pont-canal_-_Entrée TRIM 1      Briare_-_Pont-canal_-_Entrée TRIM 3
Par Jean-Christophe BENOIST — Travail personnel, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61726442

De lampen zijn bevestigd op een model van een boot, die denkbeeldig door de obelisk heen is geplaatst. De boot lijkt op een klassiek Romeins- of Grieks fregat, maar zou in dit geval net zo goed een Viking schip kunnen zijn. Onderaan de zuil is de boeg (voorkant) van een schip gedetailleerder uitgewerkt en is voorop de boeg onder meer de kop van een soort draak te zien.

Een model van een oud schip door een obelisk, zuil of pilaar waarop lampen zijn bevestigd zien we ook op de Blauwbrug en de brug bij Hogesluis (geen foto) in Amsterdam. Misschien zijn er nog meer van dit soort lampen in Nederland. De pijlers van de Blauwbrug zijn ook versierd met een klassiek schip. Het “Place de la Concorde” in Parijs heeft ook van deze lampen (geen afbeelding). De vraag is of de Blauwbrug door de vorige beschaving was gebouwd of dat deze brug door de huidige beschaving is gebouwd en daarbij de symboliek van de vorige beschaving in de brug is verwerkt. Het zou zelfs zo kunnen zijn, dat de Blauwbrug door de huidige beschaving is gebouwd en dat de lampen van de Tartaren zijn hergebruikt.

Briare_-_Pont-canal_-_Entrée TRIM 2
Par Jean-Christophe BENOIST — Travail personnel, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61726442

Blauwbrug Amsterdam.
_REN0772 TRIM
Foto door René Mäkel

Blauwbrug, Amsterdam.
Blauwbrug_amsterdam TRIM
Door Jvhertum – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21265061

De “Trinity Brug” in Sint Petersburg zou zijn gebouwd door een Frans bedrijf en zijn opgeleverd in 1903. Sint Petersburg is een stad vol architectonische wonderen uit het verleden, zodat het onlogisch zou zijn dat destijds een Frans bedrijf zou moeten worden ingehuurd voor het bouwen van deze brug, omdat de Russen het zogenaamd niet zelf zouden kunnen. Het zou mogelijk zijn, maar dan zouden er ook duidelijke foto’s van de bouw te vinden moeten zijn. Dat de brug wordt toegeschreven aan een Frans bedrijf heeft te maken met de bouwstijl van de brug, die typisch is voor de Tartaren en Parijs staat er vol mee. Ook deze “Trinity Brug” heeft diverse obelisken met modellen van klassieke boten waarop lampen zijn bevestigd. Zou de oude brug bij Maaseik ook door de Fransen zijn gebouwd?

“Trinity Brug”, Sint Petersburg, Rusland.
Trinity Bridge Columns TRIM
By Alex ‘Florstein’ Fedorov, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43433590

“Trinity Brug”, Sint Petersburg, Rusland.
Trinity_Bridge_in_Saint_Petersburg 1200px TRIM
By Alex ‘Florstein’ Fedorov, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21537028

Trinity Bridge Coat of Arms TRIM       _REN0771 TRIM
Автор: Aleks G – собственная работа, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16881183

De “Trinity Brug” is verder versierd met het wapen van Sint Petersburg. Bovenop dit wapen is een kroon geplaatst, die eveneens in Amsterdam bovenop de zuilen van de lampen van de Blauwbrug is te zien. Deze kroon is in Amsterdam ook te zien bovenop de toren van de Westerkerk, dat typisch een gebouw is van de Tartaren. Waarom zou men een kroon plaatsen bovenop een kerktoren?

Twee zuilen of pilaren met daar doorheen het model van een klassieke boot waren ook te vinden op de wereldtentoonstelling van 1893, die werd gehouden in Chicago. Alleen waren in Chicago de modellen van drie boten boven elkaar in de twee zuilen geplaatst, waarop overigens geen lampen waren bevestigd. Ook was een fontein aangelegd rond het beeld van een klassieke boot (geen foto). Op enkele uitzonderingen na werden alle bouwwerken na de tentoonstelling vernietigd.

Wereldtentoonstelling, Chicago, Verenigde Staten in 1893.
1893-worlds-fair-003 TRIM

Hieronder volgen nog enkele foto’s van bruggen die hoogstwaarschijnlijk door de Tartaren zijn gebouwd. Stof tot nadenken…

Tower Bridge, Londen, Verenigd Koninkrijk.
Puente_de_la_Torre,_Londres,_Inglaterra,_2014-08-11,_DD_092 1200px TRIM
Von Diego Delso, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35484310

Brooklyn Bridge, New York City, Verenigde Staten.
Brooklyn_Bridge_-_New_York_City 1200px
Door Simone Roda from Italia – Flickr.com – image description page, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=345630

“Clifton Suspension Bridge”, Clifton, Engeland.
Clifton_supension_bridge_from_the_Bristol_side TRIM
By Rodw – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27969304

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s