Lang leve Europa!

In de voormalige Sovjet-Unie vond nabij de stad Tsjernobyl op 26 april 1986 een grote kernramp plaats. Bij deze kernramp kwamen door de ontploffing grote hoeveelheden radioactieve deeltjes in de lucht terecht (fall-out), die over grote delen van Europa werden verspreid. Zo werd de eerste radioactiviteit door Zweedse onderzoekers op 28 april gemeten, terwijl de autoriteiten van de Sovjet-Unie tegenover Zweden in eerste instantie ontkenden dat een kernramp had plaatsgevonden. In de gebieden rond Tsjernobyl werden grote hoeveelheden mensen geëvacueerd. In Nederland werd een tijd lang een graasverbod voor vee ingesteld en mocht net geoogste bladgroente niet verkocht worden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kernramp_van_Tsjernobyl

Tsjernobyl lag destijds in de republiek Oekraïne, dat behoorde tot de Sovjet-Unie. Eenvoudig gezegd was destijds de Sovjet-Unie de vijand van West-Europa en de Verenigde Staten. Middels de indoctrinatie en propaganda namen vele mensen deze “werkelijkheid” voor waar aan. Tegenwoordig hoort de Oekraïne bij Europa. De voormalige Sovjet-Unie republieken Belarus (ook wel Wit-Rusland genoemd) en Moldavië behoren nu ook tot Europa. Beide landen grenzen aan Oekraïne. In Belarus werden bij de kernramp grote stukken land besmet. Moldavië is wellicht het armste land van Europa, maar wie zal dat bepalen?
Albanië is ook een zeer arm land, maar het is nog niet lid van de Europese Unie. De machthebbers hebben blijkbaar bepaald, dat Albanië nog niet kan toetreden.

Natuurlijk zijn er nog meer arme gebieden in het gebied wat de mensen Europa noemen. Zelfs in Nederland leven mensen in arren moede, zodat zij weinig tot geen mogelijkheden hebben om hun leven kleur te geven. De massa is nog altijd bezig met zichzelf en volgt daarbij natuurlijk de propaganda, indoctrinatie en spelen, die middels de bekende media worden voorgeschoteld. Hoe vaak komt het Midden Oosten aan bod, terwijl dichter bij huis ook mensen slachtoffer zijn van een ramp of oorlog en daardoor in mensonterende omstandigheden moeten leven? Als je jong en sterk bent, dan is er wellicht een mogelijkheid om te vluchten, maar voor ouderen ligt dat anders.

Op het youtube kanaal van “Bald and Bankrupt” wordt door een Engelsman aandacht besteed aan het leven in eerder genoemde staten van de voormalige Sovjet-Unie. Deze man spreekt Russisch en was ooit met een Russische vrouw getrouwd. Waarom wordt zo weinig aandacht besteed aan de leefomstandigheden van de mensen die hij in onderstaande video’s bezoekt?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s