Artemisia mag niet meer worden verkocht!

Stel dat er wellicht een plant of kruid zou bestaan, dat op een of andere manier goed zou werken tegen het Wuhan coronavirus SARS-CoV-2, dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken… Wat zou dan de rol van de overheid kunnen zijn? De overheid zou kunnen laten onderzoeken of het kruid inderdaad op enige manier zou werken tegen het coronavirus. Helaas is de werkelijkheid anders: de verkoop van dit plantje is onlangs door de overheid verboden, zonder dat de werking van dit kruid (volgens de richtlijnen van de overheid) is onderzocht!

lege schappen waar voorheen flesjes artemisia stonden

Enige tijd terug attendeerde iemand mij erop dat artemisia annua in Europa niet meer mocht worden verkocht. De Europese Unie vond het nodig om artemisia annua als “Novel Food” (nieuwe voeding) te beschouwen. Voeding, voedingsingrediënten, voedingssupplementen en bereidingsprocessen van voeding die volgens de EU vallen onder “Novel Food”, zouden wellicht onveilig voor menselijke consumptie kunnen zijn. Hieronder staat de definitie van “Novel food” volgens de website van de Europese Unie:

What is Novel Food?

Novel Food is defined as food that had not been consumed to a significant degree by humans in the EU before 15 May 1997, when the first Regulation on novel food came into force.

‘Novel Food’ can be newly developed, innovative food, food produced using new technologies and production processes, as well as food which is or has been traditionally eaten outside of the EU.

Examples of Novel Food include new sources of vitamin K (menaquinone) or extracts from existing food (Antarctic Krill oil rich in phospholipids from Euphausia superba), agricultural products from third countries (chia seeds, noni fruit juice), or food derived from new production processes (UV-treated food (milk, bread, mushrooms and yeast).

The underlying principles underpinning Novel Food in the European Union are that Novel Foods must be:
Safe for consumers
Properly labelled, so as not to mislead consumers
If novel food is intended to replace another food, it must not differ in a way that the consumption of the Novel Food would be nutritionally disadvantageous for the consumer.

Pre-market authorisation of Novel Foods on the basis of an evaluation in line with the above principles is necessary.

Eenvoudig gezegd betekent bovenstaande tekst, dat voeding in de Europese Unie niet op de markt gebracht mag worden, indien deze voeding niet significant binnen de EU werd verkocht voor 15 mei 1997. Deze definitie is voor interpretatie vatbaar, omdat in deze definitie het woord “significant” wordt gebruikt. Willen producenten “nieuwe voeding” op de markt brengen binnen de Europese Unie, dan dient deze voeding eerst op veiligheid gestest te worden volgens de richtlijnen van de EU.

Wat betekent de Novel Food wet in de praktijk?
In de praktijk betekent deze wet dat “nieuwe voeding” alleen in de Europese Unie op de markt verkocht mag worden, indien bewezen is dat deze “nieuwe voeding” veilig is voor menselijke consumptie. Het bewijzen dient te gebeuren volgens de richtlijnen van de EU en kost natuurlijk geld… heel veel geld, dat voor kleine ondernemingen niet op te brengen is. Daar komt nog bij, dat veel “wetenschappers” voor geld te koop zijn, want de broodheer bepaalt immers waar de ingehuurde wetenschappers naartoe dienen te werken. Weiger je als wetenschapper aan de wensen van je broodheer te voldoen, dan raak je je inkomsten kwijt en daarmee je bestaansrecht.

Update 28 april 2021:
Artemisia mag wel worden verkocht, mits het niet is bestemd voor “inwendig gebruik”. Artemisia mag dus worden verbouwd, verhandeld en verkocht, maar mag volgens de wet niet in voeding of voedingssupplementen worden toegepast. Artemisia mag bijvoorbeeld wel in zalfjes of geurtjes worden toegepast en verkocht.

Natuurlijk is deze wet voor interpretatie vatbaar, alleen al omdat het woordje “significant” in de definitie van “Novel Food” wordt gebruikt. Dit betekent niet alleen dat wetenschappers naar een bepaalde uitkomst kunnen toewerken, maar tevens dat dit gehele proces van wetenschappelijk onderzoek kan worden overgeslagen, indien mensen in het Europees Parlement rondlopen die goed kunnen lobbyen! Zij zouden het voor elkaar kunnen krijgen dat een nieuw voedselproduct uiteindelijk geen “Novel Food” is, omdat het wel degelijk significant voor 15 mei 1997 in de EU zou worden geconsumeerd. Zou dat allemaal eerlijk gaan? Natuurlijk niet!

De “Novel Food” wetgeving laat zien dat producenten en leveranciers hun producten met artemisia annua uit de handel hebben moeten nemen. Producenten en leveranciers zitten hierdoor niet alleen met een onverkoopbare voorraad artemisia annua, maar de consument kan helaas ook geen artemisia annua meer kopen. Deze consumenten hadden er zelf voor gekozen om artemisia te kopen, maar de overheid heeft hier dus een stokje voor gestoken.

Onderstaande informatie is te vinden op de website van de Europese Unie:

Een grote multinational zou het onderzoek naar de veiligheid en/of medicinale toepassingen van artemisia annua wel kunnen betalen, maar is daar blijkbaar niet in geïnteresseerd. Ook de Europese Unie is hierin niet geïnteresseerd en geeft enkel het “vaccin” als oplossing voor de huidige pandemie.

Waarom willen mensen artemisia kopen?
Artemisia annua is van oorsprong een kruid om mensen te helpen genezen van malaria en om mensen te ondersteunen bij koorts. Er zijn ook andere toepassingen. Wanneer de wikipedia pagina over artemisia annua wordt bekeken, dan is te begrijpen dat mensen dit kruid willen kopen, omdat het zeer waarschijnlijk bescherming kan bieden tegen het coronavirus! Artemisia annua is vele eeuwen bekend in de Chinese kruidengeneeskunde en wordt in China zelfs toegevoegd aan salades… en het zou in de EU niet veilig kunnen zijn?

Het gaat in het geval van artemisia annua om een natuurproduct. Het is raar dat de overheid een verbod legt om een dergelijk natuurproduct te mogen verkopen, zeker gezien de huidige situatie.
De Codex Alimentarius heeft het sinds 2010 voor onder meer leveranciers onmogelijk gemaakt om te mogen adviseren over toepassingen en geneeskrachtige werkingen van kruiden en andere natuurlijke middelen. Met de invoering van de Novel Food wetgeving mogen ook bepaalde natuurlijke geneeskrachtige kruiden simpelweg niet meer worden verkocht.

Hydroxychloroquine en chloroquine
Het toeval wil dat met reguliere medicijnen tegenmalaria door artsen wereldwijd successen zijn geboekt bij mensen die heftige symptomen kregen ten gevolge COVID-19; artemisia annua werd immers ook bij malaria gebruikt. De betreffende reguliere medicijnen zijn hydroxychloroquine en chloroquine, die onder verschillende merknamen te verkrijgen zijn.

Het volk laat zich rechten ontnemen door de overheid
Wie nog altijd denkt, dat mensen in een vrije wereld leven en dat de overheid in het leven is geroepen om de mensen te dienen, die zal vroeg of laat ontdekken dat dit niet het geval is. Overheden en wetgeving zijn in het leven geroepen om de mensen hun rechten te ontnemen en NIET om rechten te geven.

Het mag inmiddels voor meer en meer mensen duidelijk zijn, dat overheden wereldwijd te kennen hebben gegeven dat het virus nooit meer weg zal gaan. Wereldwijd duiken telkens nieuwe mutaties op van het coronavirus. Waarom willen overheden wereldwijd dat de mensen worden gevaccineerd en wordt enkel het vaccin verkocht alsof dit de enige oplossing zou zijn?

Het uiteindelijke doel is om het volk te vaccineren met een “vaccin”, dat geen vaccin is. De bijwerkingen van dit “vaccin” op langere termijn zijn (officieel) onbekend. Bovendien blijken gevaccineerde mensen gewoon ziek te kunnen worden van het coronavirus, afgezien dat mensen ook ziek kunnen worden (en kunnen sterven) aan de bijwerkingen van het “vaccin”. Daarnaast willen overheden wereldwijd een vaccinatiepaspoort. Iemand die zich volgens de opgelegde wetten keurig laat vaccineren krijgt hiermee na de lockdown weer toegang tot de maatschappij. Mensen die weigeren zich te laten vaccineren, wordt stapsgewijs de mogelijkheid ontnomen om deel te nemen aan de maatschappij. In het begin zal een dissident niet worden toegelaten in een vliegtuig, bij concert of in het openbaar vervoer, maar vroeg of laat kom je de supermarkt ook niet meer in. In China kan men hierover meepraten… als men dat zou durven, want daar heeft men een soortgelijk systeem, zij het dat het een andere naam heeft: het Sociale kredietsysteem.

Overigens is in Australië succesvol een systeem actief, waarbij de mensen bijvoorbeeld niet meer naar een supermarkt mogen, zonder dat zij zich laten registreren. De overheid moedigt de mensen aan dit registreren te doen middels de SafeWA App. In Nederland zijn we ook al een aardig eind op weg, want we mogen niet shoppen zonder afspraak. De volgende stappen zijn zo gemaakt onder het mom van gemak…

Hieronder staat de volledige lijst van activiteiten waarvoor registratie middels deze app verplicht is:

The following businesses are required to maintain contact registers for WA Health Department COVID-19 contact tracing, if needed:

 • food and licensed venues (restaurants, takeaway services, food courts, cafés, bars, pubs, taverns, nightclubs)
 • retailers (supermarkets, department stores, pharmacies, hardware and general retailers) and the retail components of other businesses (bank branches, post offices, manufacturing showrooms)
 • gyms, indoor sporting centres, wellness centres, health clubs and fitness centres
 • indoor play centres
 • saunas and bathhouses
 • swimming pool, both indoors and outdoors
 • places of worship, and funeral parlours
 • beauty and personal care services (hairdressers, barbers, nail salons, tattoo parlours, spa and massage parlours)
 • galleries and museums
 • cinemas, theatres and other entertainment venues (casino, gaming or gambling venues)
 • motor vehicles or boats which are capable of carrying 12 or more passengers and is used on a commercial basis for a party, tour or function
 • auction houses and real estate inspections
 • community facilities, libraries and halls
 • zoos and amusement parks
 • function centres
 • hotels, motels, campgrounds or other accommodation facilities that ordinarily have check-in arrangements
 • boarding schools or residential colleges (not including residents)
 • adult entertainment premises (strip clubs, brothels and sex on premises venues)
 • venues where events are held and certain outdoor functions and gatherings under 500 people (e.g. weddings, corporate functions, fetes, festivals, markets, funerals/memorial services).
 • public and private hospitals (visitors only – persons visiting patients or attending meetings/lectures, couriers, and contractors)

De tijd waarin we leven kan worden vergeleken met de dertiger jaren in Duitsland voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Mensen die met het systeem meededen hadden het goed. Mensen die niet met het systeem meededen hadden het zwaar. Uiteindelijk was nagenoeg iedereen het haasje en vochten tegen het einde van de oorlog in het Duitse leger kindsoldaten, omdat er zoveel mannen waren afgeslacht… die het daarvoor zo goed hadden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s